Temadag om varmemåling 2024

BL's DriftsNet inviterer til en spændende temadag, hvor vi sammen kigger på spørgsmål om vores varmemåling: Har vi de rigtige målertyper? Skal vi måle temperatur i boligerne i stedet for energi? Eller måske måle indeklimaet?

Billede af Elimende Inagella Zx7vut9txos Unsplash

Vi tager igen hul på udfordringerne med en fair fordeling af udgifterne til varme. Varmemåling kan gøres på forskellige måder, og vi vil gerne sætte skub i diskussionen, om vi gør det på den rigtige måde i dag, eller om vi kan gøre det på en bedre måde i fremtiden. Måder der, udover at fremme en fair fordeling, også er let at administrere og forklare samt, ikke mindst, ikke giver anledning til et større samlet energiforbrug og et forværret indeklima hos den enkelte forbruger. Dette er første temadag, hvor vi har inviteret Social- og Boligstyrelsen til at komme med deres syn på forsøg på nye varmemålinger. Der kommer også indlæg fra målerbranchen om deres syn på en fair varmemåling og til slut en startup med deres bud på en brugbar indeklimamåling. 

 

Efter indlæggene spiser vi en frokost og siger tak for i dag til indlægsholderne og fortsætter med workshop og diskussion i boligorganisationerne. Formålet er at identificere eventuelle forsøg med målinger der kan sættes i gang inden opvarmningssæsonen starter igen til efteråret 2024. Vi vil efterfølgende afholde mindst to temadage, hvor næste emne bliver forsøgsprojekterne og sidste bliver en præsentation af resultaterne. 

 

Dagens program

Velkommen

v/Thorbjørn Færing Rasmussen, BL

Forsøg med varmemåling Bolig- og planstyrelsen

v/Niels Bruus Varming, Social- og Boligstyrelsen

Ny varmemåling

v/Tony Franke, Brunata 

CLIMAID – ny metode til måling af indeklima baseret på fugt

v/Søren Andersen

Frokost og netværk

Boligorganisationerne forsætter alene efter frokost

Workshop, kaffe og kage

Opsamling og det videre forløb

TILMELD DIG HER 

København: MBK Pilestræde 61 1112 København K , onsdag d. 7. februar 2024 kl. 10 – 15 

EVENTUELLE SPØRGSMÅL 

Har du spørgsmål til tilmelding og det praktiske, så skriv til Maja på mpr@bl.dk

For spørgsmål til indholdet kontakt Thorbjørn Færing Asmussen på tfa@bl.dk  

Søger du bolig? - Klik her