Sådan kan du bruge sociale medier i dit kredsarbejde

Du kan bruge sociale medier til at få kontakt med politikere og gøre almene boliger til en vindersag. Lær de vigtigste dos and dont's i en video.

Vil du gerne bruge sociale medier i dit kredsarbejde?

Så se med i den her video, hvor BL’s specialist fortæller, hvordan du bedst griber det an – og hvad du skal være særlig opmærksom på at undgå:

 

Klik på billedet og se en video om, hvordan du kan bruge sociale medier til at understøtte din interessevaretagelse.

 

Før du går i gang, skal du have styr på følgende:


Kend dit mandat

Du må aldrig blande dine personlige holdninger ind i, hvad du skriver på vegne af dit mandat. Respekterer du ikke dit mandat, kan det slå skår i professionelle relationer og skade baglandet. 

Hvad vil du opnå?

Du er nødt til at vide, hvad du vil opnå, før du kan bruge sociale medier til at nå dine mål. Sociale medier kan ikke noget i sig selv. De kan kun understøtte.

Fokusér

Dine kræfter er bedst brugt med en målrettet indsats. Lav din analyse, research og plan, før du går i gang. Det sikrer fokus


Din profil er dit visitkort

Støv din profil af – det er dit visitkort. Find ud af, hvor dem du vil i kontakt med er aktivt til stede, så du ved, at de kan opdage, når du liker eller kommenterer 


Vær konsistent

Brug hellere 5 minutter hver dag end 2-3 timer en gang om ugen. Det behøver ikke at være det store: Et like, tillykke med fødselsdagen eller stil et spørgsmål i kommentarfeltet.  

Har du styr på det? Så får du her fem tip til, hvordan du kan bruge sociale medier til interessevaretagelse. De enkelte punkter bliver uddybet i videoen.

 

5 ting du kan gøre for at understøtte din interessevaretagelse med sociale medier.


1. Vær aktiv på politikernes profiler

Hvad du gør betyder noget for den, som ejer profilen. Sørg for at like ting ofte – f.eks. feriebilleder, fotos af børnebørn og andre harmløse ting. Ønsk tillykke ved fødselsdage, eller hvis politikeren har fået en ny post. Fokusér på at blive forbundet med noget positivt.

2. Gå i dialog

Stil spørgsmål i kommentarsporet, når politikeren skriver. Få din sag koblet på emner, som politikeren er optaget af. Ros gode initiativer. Tak for venskabet eller opbakning til en sag, der gør en forskel for beboerne.


3. Inddrag politikeren i din egen kommunikation

Prøv at få taget et foto sammen med politikeren, hvis vedkommende besøger jeres afdeling, eller du møder vedkommende til et valgmøde (spørg altid først!). Så kan du poste det på dine egne eller afdelingens profiler.

Eller endnu bedre: Sende det til politikeren, så vedkommende kan poste det fra sine profiler.

Du kan også citere, hvad politikeren har skrevet og så tagge vedkommende. Gør det kun, når det er positivt – og lad være med at gøre det for ofte.


4. Vær aktiv, hvor lokaldebatten sker

Opsøg debatten om lokalpolitikken de steder, hvor de sker. Det kan for eksempel være på kommunens Facebook-side, et regionalt medies Facebook-side eller i en lokal Facebook-gruppe.

Her kan du positionere dig og slå til lyd for de almene boliger – og få koblet din sag til større aktuelle sager.


5. Lav noget visuelt delbart

Gør dine budskaber så visuelt lækre, at andre gider at dele dem. Optimalt kan du få dem, som du gerne vil have til at se dine budskaber, til selv at bære dem videre til andre.

 

Oprettelse: 21.04.2022 | Sidst opdateret: 05.09.2023

Søger du bolig? - Klik her