Datatilsynet har fokus på boligforeninger i 2024

0224 - Datatilsynet har fokus på boligforeninger i 2024


Datatilsynet har offentliggjort, hvilke særlige fokusområder tilsynet vil have for tilsynsaktiviteter i 2024. Et af tilsynets fokusområder er boligforeninger.

Overfor boligorganisationerne vil Datatilsynet fokusere særligt på håndteringen og overholdelse af de registreredes rettigheder hos boligforeningerne og sætte fokus på boligforeningers brug af tv-overvågning.

Datatilsynet vil i øvrigt i 2024 have fokus på overvågning af ansatte, brugen af kunstig intelligens og automatisering og rettighedsstyring og forebyggelse af misbrug af adgang til personoplysninger.

Brug af tv-overvågning
Som oplyst i BL-Informerer nr. 2923 har Datatilsynet den 13. december 2023 udgivet en opdateret vejledning om tv-overvågning i boligorganisationer.

Registreredes rettigheder
De registreredes rettigheder er bl.a. retten til oplysninger, til indsigt og retten til berigtigelse og sletning. Se datatilsynets hjemmeside for uddybende beskrivelser af de registreredes rettigheder.

BL’s skabeloner og vejledninger om persondata
På BL’s hjemmeside kan almene boligorganisationer under Selvbetjening tilgå en lang række dokumenter og skabeloner vedrørende boligorganisationers håndtering af persondata. Der anvendes login for at få adgang til BL's dokumenter og skabeloner vedrørende boligorganisationernes håndtering af persondata. Hvis du som ansat har brug for et personligt login, eller du ikke kender boligorganisationens login, skal du kontakte BL på bl@bl.dk.

Spørgsmål og svar om persondata
På BL’s hjemmeside er der i øvrigt gengivet en række af de spørgsmål og svar, som vi hyppigst ser vedrørende Persondata og som er særligt kendetegnende for almene boligorganisationer.

GDPR-netværk for almene boligorganisationer
BL udbyder i samarbejde med Dansk Erhverv et netværk om GDPR, som alle ansatte i almene boligorganisationer kan deltage i. Der afholdes netværksmøder både i København og i Aarhus. Tilmelding til netværket sker via Dansk Erhverv her.

Med venlig hilsen


Bent Madsen / Mette Nørgaard Larsen

Oprettelse: 22.01.2024 | Sidst opdateret: 24.01.2024

Sideansvarlig: Bent Madsen

Søger du bolig? - Klik her