Ny vejledning om tilsyn med den almene boligsektor

1923 - Ny vejledning om tilsyn med den almene boligsektor

Social- og Boligstyrelsen har udarbejdet en ny vejledning om tilsyn med den almene boligsektor. Formålet er at skabe overblik over kommunernes tilsynsopgaver i forhold til den almene boligsektor og at støtte kommunerne i at tilrettelægge opgaverne.

Målgruppen for vejledningen er primært medarbejdere i kommuner, der beskæftiger sig med tilsyn med de almene boligorganisationer. Vejledningen er dog også relevant for de almene boligorganisationer og kan bl.a. bidrage til at afklare rammerne for kommunernes og boligorganisationernes samarbejde om den almene boligsektor.

Vejledningen udspringer af analysen af tilsyn med almene boligorganisationer fra marts 2021 fra det daværende Indenrigs- og Boligministerium.

Vejledningen består af to dele – en ny del I om kommunernes klassiske tilsyn med den almene boligsektor og en opdateret udgave af vejledning om styring af den almene boligsektor som del II.

Vejledningen er netop offentliggjort og findes på styrelsens hjemmeside her – og der kan læses mere i dette nyhedsbrev fra styrelsen, der er henvendt til alle kommuner og alle almene boligorganisationer.


Med venlig hilsen


Bent Madsen / Sanne Steen Petersen / Anni Pedersen

Oprettelse: 05.07.2023 | Sidst opdateret: 23.10.2023

Sideansvarlig: Bent Madsen

Søger du bolig? - Klik her