0923 - Nu åbner den supplerende ansøgningsrunde for varmechecken

Nu åbner den supplerende ansøgningsrunde for varmechecken

Ansøgningsperioden løber fra den 14. marts til den 9. maj 2023.

Varmechecken udspringer af en politisk aftale af 10. februar 2022, hvor det blev aftalt at give en økonomisk håndsrækning til de borgere, der er hårdest ramt af energikrisen. Der kan læses mere om ordningen på borger.dk.

BL har tidligere informeret om den supplerende ansøgningsrunde ved BL-info nr. 4122 og BL-info nr. 0423.

Beboere, som på grund af en registerfejl i BBR ikke har modtaget varmechecken, kan nu ansøge via ansøgningsportalen på Varmecheck.dk. Alle husstande, der søger inden for otte uger, og som kan dokumentere, at husstanden lever op til varmecheckens betingelser, får udbetalt en varmecheck. Der er således ikke tale om et først-til-mølle-princip.

Energistyrelsen har udsendt følgende nyhedsbrev med information, råd og vejledning til de beboere, der ønsker at ansøge om varmechecken, samt et informationsbrev specifikt til boligorganisationerne.

I ovenstående materiale findes svar på mange af de spørgsmål, som beboerne måske vil stille deres boligorganisation. Boligorganisationerne kan også henvise beboerne til hjemmesiden Varmecheck.dk eller til at skrive ind på mail til varmecheck@ens.dk. Alternativt kan de kontakte Energistyrelsen på varmecheck-hotline på tlf. 51 67 43 13.

 

Med venlig hilsen

 

Bent Madsen / Mette Nørgaard Larsen

Oprettelse: 14.03.2023 | Sidst opdateret: 04.05.2023

Sideansvarlig: Bent Madsen

Søger du bolig? - Klik her