5121 - Ny pulje vedrørende tilskud til energibesparelser og energieffektivitet i bygninger til helårsbeboelse (bygningspuljen)

Ny pulje vedrørende tilskud til energibesparelser og energieffektivitet i bygninger til helårsbeboelse (bygningspuljen)

BL – Danmarks Almene Boliger afgav i juli 2021 høringssvar vedrørende bekendtgørelse om tilskud til energibesparelser og energieffektiviseringer i bygninger til helårsbeboelse – omkring tilskud til store varmepumper og enklere ansøgningsproces.

BL er glade for at kunne konstatere, at flere af de ændringer til bygningspuljebekendtgørelsen, som BL har ønsket, er blevet medtaget i den nye lovgivning – og de nye ændringer er således:

  • Almene boligorganisationer uden for fjernvarmeområder kan nu søge om tilskud til etablering af store varmepumpeanlæg.

  • Det er nu er muligt for bygninger med et samlet beboelsesareal på over 400 m2 at søge om tilskud til konvertering til store varmepumpeanlæg.

  • Det er muligt at søge om tilskud til varmepumper i kombination med ventilation.

  • Almene boligorganisationerne kan nøjes med at fremsende én samlet ansøgning til tilskud til varmepumpe i en ejendom.

 

Bygningspuljen åbner i dag kl. 10 for ansøgninger, hvor man kan søge om tilskud til boligforbedringer, der sparer energi, samt til varmepumper.

Puljen er denne gang hovedsageligt målrettet de dårligste boliger. Der er kun boligejere, hvis ejendomme, som har de dårligste energimærker E, F og G, der kan søge tilskud til boligforbedringer. Det gælder dog ikke for boligejere, der ønsker at søge om tilskud til en varmepumpe.


Med venlig hilsen

Bent Madsen / Mikkel Jungshoved

Oprettelse: 28.09.2021 | Sidst opdateret: 28.09.2021

Sideansvarlig: Bent Madsen

Søger du bolig? - Klik her