2821 - Lokale beredskaber mellem kommuner og boligorganisationer begrænser smittespredning

Lokale beredskaber mellem kommuner og boligorganisationer begrænser smittespredning

Vi ser fortsat betydelige lokale covid-19 smitteudbrud – blandt andet i en række udsatte boligområder. Som et led i smittekontrollen er der gode erfaringer med, at kommuner og boligorganisationer samarbejder både forebyggende og i tilfælde af smitteudbrud.

BL følger fortsat situationen vedrørende covid-19 tæt og videreformidler løbende og hurtigst muligt udmeldinger fra sundhedsmyndighederne til medlemmerne via BL Informerer og på BL’s coronasite.

Særligt medlemmer med udsatte boligområder bør fortsat nøje følge myndighedernes udmeldinger om lokale smitteudbrud og indgå i det gode samarbejde med kommunerne omkring inddæmning af coronavirus. Det anbefales desuden, at man løbende følger med på coronasmitte.dk, som er myndighedernes samlede indgang til nyheder og anvisninger om coronavirus/covid-19.

For at støtte op om det lokale samarbejde mellem kommuner og boligorganisationer har BL sammen med KL udarbejdet en inspirationsmodel for tilrettelæggelse af lokale beredskaber. Hent modellen her.

Den 19. marts 2021 afholdt KL og BL desuden et fælles webinar om samarbejde mellem boligorganisationer og kommuner i håndteringen af covid-19 i almene boligområder. Se webinaret her.

Spørgsmål til boligorganisationernes rolle i de kommunale beredskaber kan rettes til den lokale BL-kredskonsulent.

Med venlig hilsen

Bent Madsen / Annesophie Hansen

 

Oprettelse: 28.04.2021 | Sidst opdateret: 28.04.2021

Sideansvarlig: Bent Madsen

Søger du bolig? - Klik her