2121 - Bygningspuljen til grønne boligforbedringer åbner op den 7. april 2021

Bygningspuljen til grønne boligforbedringer åbner op den 7. april 2021

Efter påske åbner Energistyrelsen igen for ansøgninger om tilskud fra Bygningspuljen til boligforbedringer, der sparer energi. Det sker onsdag den 7. april kl. 10. Det kan f.eks. søges til efterisolering, nye vinduer eller at skifte opvarmningsform til varmepumpe.

BL har fået mange henvendelser fra medlemmerne om Bygningspuljen, hvilket afspejler en stor interesse for at spare yderligere på energien, CO2 og penge på varmeregningen med hjælp fra tilskudspuljen. Derfor forventer vi også, at mange almene boligorganisationer vil søge puljen på for 2021 på 675 mio. kr.

Bygningspuljen 2021 – flere runder og puljer
Puljen vil fortsat fungere efter først-til-mølle princippet. Ansøgere, der ikke kom i betragtning i 2020, skal ansøge på ny.

Frem mod lanceringen af bygningspuljen 2021 har Energistyrelsen arbejdet på at forbedre ansøgningsportalen og vejledningsmaterialer. Formålet er at sikre, at alle ansøgere ved, hvad de kan få tilskud til, og hvilke informationer de skal have klar, når de går i gang med at søge tilskud. Det er samtidig besluttet, at der skal være flere årlige ansøgningsrunder, ligesom tilskudssatserne sættes lidt ned.

Der forventes at blive fastlagt tre ansøgningsrunder i 2021. I første runde er der afsat 250 mio. kr.

Ændringerne betyder, at flere kan få tilskud, og at man ikke behøver vente et helt år med at søge igen, hvis man får afslag. Selvom tilskuddet er lidt lavere, er der stadig tale om et betydeligt tilskud.

Der gives overordnet set tilskud til tre ting: skift af varmekilde, isolering af klimaskærm og optimering af boligens drift. De konkrete energiforbedringer i tilskudsordningen er defineret ud fra en positivliste.

Energistyrelsen afholder flere webinarer
Frem mod lanceringen afholder Energistyrelsen flere webinarer for både borgere, håndværkere og rådgivere for at fremme en god proces for tilskud forud for åbningen. Man kan også forberede sig ved at læse på SparEnergi.dk og på Energistyrelsens hjemmeside.


Generelle spørgsmål kan rettes til Mikkel Jungshoved i BL på mju@bl.dk, mens spørgsmål vedrørende bygningspuljen kan rettes til Sparenergi på 31 15 90 00 eller info@sparenergi.dk.

Med venlig hilsen


Bent Madsen / Mikkel Jungshoved

Oprettelse: 19.03.2021 | Sidst opdateret: 19.03.2021

Sideansvarlig: Bent Madsen

Søger du bolig? - Klik her