3420 - Forsamlingsforbuddet lempes for private fester i beboerlokaler mv.

Forsamlingsforbuddet lempes for private fester i beboerlokaler mv.

Der er politisk enighed om at forbedre muligheden for at afholde private fester uden for hjemmet. Regeringen er sammen med Folketingets partier blevet enige om at lempe forsamlingsforbuddet og give mulighed for, at der kan holdes private fester uden for hjemmet til senere end kl. 24. Reglerne er ikke offentliggjort endnu, men vil formentlig indeholde følgende:

Serveringssteder skal fortsat holde lukket mellem kl. 24.00 og 05.00, men vil fra lørdag den 13. juni 2020 kunne holde åbent efter kl. 24 for private fester som f.eks. bryllupper, sølvbryllupper, konfirmationsfester, studenterfester, fødselsdage og lignende arrangementer, hvor deltagerne kender hinanden i forvejen, forudsat at kun personer, der deltager i arrangementet, har adgang til serveringsstedet.

Det bliver også muligt at holde private fester som f.eks. bryllupper, sølvbryllupper, konfirmationsfester, studenterfester, fødselsdage og lignende arrangementer, hvor deltagerne kender hinanden i forvejen, i f.eks. lejede festlokaler, forsamlingshuse eller lignende, selv om der er flere end 50 personer til stede, forudsat at deltagerne i det væsentlige sidder ned.

Det betyder, at det vil blive lovligt at afholde fester i beboerlokalerne i boligafdelingerne til senere end kl. 24, og at sundhedsmyndighederne vil udsende anbefalinger og gode råd til disse private arrangementer.

BL orienterer yderligere straks disse ændringer til forsamlingsforbuddet træder i kraft, og anbefalingerne om afholdelse af arrangementerne er tilgængelige.

 

Med venlig hilsen

 

Bent Madsen / Sanne Steen Petersen

 

Oprettelse: 12.06.2020 | Sidst opdateret: 12.06.2020

Sideansvarlig: Bent Madsen

Søger du bolig? - Klik her