3220 - Ændring af forsamlingsforbud

Ændring af forsamlingsforbud

Det lille forsamlingsforbud på grund af coronavirus er pr. 8. juni 2020 ændret, og det forventes at blive hævet yderligere pr. 8. juli og 8 august 2020.

Der må pr. dags dato således forsamles 50 personer i stedet for 10 personer.

I de seneste dage har det være forhandlinger på Christiansborg, idet forsamlingsforbuddet på 10 personer udløb til midnat. I nat blev ændringen til bekendtgørelse om forbud mod større forsamlinger og mod adgang til og restriktioner for lokaler og lokaliteter i forbindelse med håndtering af covid-19 offentliggjort.

Ændringerne indeholder ikke de undtagelser, som var forventet, og som kan have en stor betydning for afholdelse af møder i det almene beboerdemokrati. Der var lagt op til, at arrangementer, hvor deltagerne i det væsentlige sidder ned, må være mere end 50 personer, hvis arrangøren er omfattet af såkaldte sektorpartnerskabsretningslinjer. De offentliggjorte ændringer indeholder dog ikke regler omkring dette, men der kommer formentlig yderligere informationer i løbet af dagen – og BL vil derefter straks orientere herom.

 

Med venlig hilsen

 

Bent Madsen / Sanne Steen Petersen

Oprettelse: 08.06.2020 | Sidst opdateret: 09.06.2020

Sideansvarlig: Bent Madsen

Søger du bolig? - Klik her