1420 - Oprettelse af Det Rådgivende Byggepanel

Oprettelse af Det Rådgivende Byggepanel

I dag opretter BL ”Det Rådgivende Byggepanel” sammen med Dansk Byggeri, Foreningen Rådgivende Ingeniører, Danske Arkitektvirksomheder, Bygherreforeningen, Dansk Erhverv, BAT Kartellet og Landsbyggefonden.

 

Formålet med panelet er at sikre en meget stærkt koalition omkring hurtig og effektiv rådgivning af boligorganisationerne, for at holde byggesagerne i gang trods udfordringerne i denne corona-tid.

 

Vi har alle et stort medansvar for at holde hånden under dansk økonomi. I den almene sektor renoverer og vedligeholder vi årligt for over 14 mia.kr., og det er vigtigt, at denne aktivitet i videst muligt omfang kan fortsætte, så der ikke mistes arbejdspladser, og på den måde også sker fordyrelser af renoveringerne.

 

I mandags åbnede Landsbyggefonden for, at der i visse tilfælde kan ske genhusning på hoteller. Det kan ske i renoveringer, hvor håndværkerne skal ind i de enkelte boliger, hvor der kan bo familier i særlige risikogrupper.

 

Der kan imidlertid også opstå udfordringer i forbindelse med andre renoveringer. Beboere kan være ængstelige for at have mange håndværkere gående rundt i boligområdet og i opgangene, og her kan det rådgivende panel medvirke med råd og vejledning, der kan skabe den fornødne tryghed.

 

Vi vil formentlig også opleve udfordringer omkring forsinkede leveringer af materialer og meget andet, hvor det rådgivende panel kan bistå med råd og vejledning for at sikre den lokale fremdrift trods udfordringerne.

 

Parterne bag Det Rådgivende Byggepanel vil fra torsdag den 19. marts være klar med råd og vejledning for at holde de mange byggearbejder i gang over hele landet.

 

Spørgsmål fra boligorganisationerne kan sendes til Byggepanel@bl.dk. Desuden er der på BL’s hjemmeside oprettet et særligt site for Det Rådgivende Byggepanel.

 

 

Venlige hilsner

 

Dansk byggeri, Foreningen af Rådgivende Ingeniører, Danske Arkitektvirksomheder, Bygherreforeningen, Dansk Erhverv, BAT Kartellet, Landsbyggefonden og BL.

Oprettelse: 19.03.2020 | Sidst opdateret: 09.06.2020

Sideansvarlig: Bent Madsen

Søger du bolig? - Klik her