9820 - Nedlukning af Danmark og skærpede restriktioner på grund af COVID-19 forlænges

Nedlukning af Danmark og skærpede restriktioner på grund af COVID-19 forlænges

Skærpede tiltag og nedlukning af aktiviteter forlænges til og med den 17. januar 2021 for at reducere smitten med COVID-19, idet smitteniveauet i Danmark fortsat er højt.

Myndighederne har meldt dette ud på et pressemøde den 29. december 2020. Det betyder, at restauranter, detailhandlen, liberale serviceerhverv, skoler samt kultur-, idræts, forenings- og fritidsaktiviteter mv. fortsat skal holde lokalerne lukket – foreløbig til og med den 17. januar 2021.

Statsministeren understregede på pressemødet, at private arbejdsgivere fortsat kraftigt opfordres til at sikre, at medarbejdere, der har mulighed for at varetage deres arbejde uden fysisk fremmøde på arbejdspladsen, gør dette. Statsministeren præciserede desuden, at der reelt er tale om nedlukning af det sociale liv, og at det ikke er tanken, at Danmark skal gå i stå. Virksomhederne skal således i mulig omfang fortsætte deres produktion og fastholde aktivitetsniveauet i virksomhederne.

I de almene boligorganisationer bør der således fortsat f.eks. fremvises ledige boliger, foretages ind- og fraflytningssyn samt diverse aflæsninger af forbrug mv.

Der gælder desuden fortsat en række andre tiltag i hele landet, herunder anbefalinger om begrænsning af social kontakt, forsamlingsforbud, krav og opfordringer om brug af mundbind og visir. Disse tiltag gælder fortsat til og med 28. februar 2021.

Sundheds- og Ældreministeriet har udsendt pressemeddelelse og pjecen ”Forlængelse af tiltag og fortsat COVID-19-nedlukning i Danmark”. Pjecen beskriver alle gældende tiltag.

Alle tidligere udgivne BL informerer om coronasituationen er samlet på BL’s corona-site, hvor der også findes svar på forskellige spørgsmål i relation til almene boligorganisationer.Med venlig hilsen


Bent Madsen / Sanne Steen Petersen

Oprettelse: 29.12.2020 | Sidst opdateret: 07.01.2021

Sideansvarlig: Bent Madsen

Søger du bolig? - Klik her