3117 - LEI-kode bliver obligatorisk fra årsskiftet

Fra den 3. januar 2018 træder ny EU-lovgivning i kraft, hvilket blandt andet medfører, at alle juridiske enheder – herunder almene boligorganisationer – skal have en LEI-kode for at handle med værdipapirer.

 

En LEI-kode er et internationalt CVR-nummer. Det skal sikre, at tilsynsmyndighederne kan overvåge finansielle transaktioner for at forebygge finansielle kriser, sikre økonomisk vækst og opfange økonomisk kriminalitet.

 

Reglen lyder:

Et investeringsselskab må ikke levere en tjenesteydelse, der udløser en forpligtelse til at indgive en transaktionsindberetning for en transaktion indgået på vegne af en kunde, for hvem tildeling af en identifikator for juridiske enheder (LEI-kode) er relevant, før det af den pågældende kunde har fået oplyst LEI-koden.

Yderligere oplysninger om LEI-koder kan findes på Finanstilsynets hjemmeside her.

 

Der findes på nuværende tidspunkt ikke en dansk udbyder af LEI-koder. Da der kan være længere behandlingstid, skal LEI-koden bestilles i god tid. Udbyderen opkræver et oprettelsesgebyr samt et årligt vedligeholdelsesgebyr.

Listen over udbydere findes her.

P.t. koster det ca. 1000 kr. at oprette en LEI-kode, og man bliver guidet gennem processen på den hjemmeside, hvor der søges. Derudover skal der betales et årligt gebyr på ca. 2/3 dele af oprettelsesprisen for drift og vedligehold af LEI-systemet. 

Når I har modtaget jeres kode, skal I registrere den hos jeres pengeinstitut, der herefter vil videreregistrere LEI-koden for jer. 

 

 

Med venlig hilsen

Bent Madsen / Christina Wandt

Oprettelse: 29.10.2018 | Sidst opdateret: 25.07.2019

Sideansvarlig: Heidi Andersen


Søger du bolig? - Klik her