0417 - Persondata – skabeloner for administration og drift

Den kommende EU-persondataforordning har skabt stort fokus på persondataområdet. De nye regler træder i kraft i maj 2018, og alle detaljer kendes endnu ikke. Men tilpasser man sig som boligorganisation de eksisterende regler og retningslinjer, vil det være nemmere at indrette sig efter den nye persondataforordning.

 

På HR-området har BL i samarbejde med advokatfirmaet Norrbom Vinding udarbejdet skabeloner til en række politikker og dokumenter, som boligorganisationerne kan finde på BL’s hjemmeside, jf. BL Informerer nr. 1616 udsendt 5. april 2016.

 

Nu lanceres skabeloner og dokumenter på området for administration og drift, som supplerer de allerede udgivne skabeloner.

 

I tilknytning hertil vil BL i foråret udgive en håndbog på persondataområdet, som har til formål at svare på mange af de gængse spørgsmål omkring persondata.

 

For at få adgang til persondatamaterialet skal man logge ind på BL’s selvbetjeningsløsning for persondatahåndtering med et brugernavn og adgangskode, som vi tildeler. Men inden da skal du henvende dig via mail til bl@bl.dk, hvorefter du får tilsendt et brugernavn og en adgangskode samt en vejledning til, hvorledes du tilgår systemet. Hvis man allerede har fået en kode til brug for HR-skabelonerne, kan denne genbruges.

 

Den nye persondataforordning skal implementeres i dansk ret. Når de endelige konsekvenser heraf kendes, vil ændringerne blive skrevet ind i skabelonerne.

 

BL vil i øvrigt løbende orientere om arbejdet omkring implementeringen af den kommende persondataforordning. På det politiske plan arbejdes for, at implementeringen bliver så enkel som mulig for boligselskaberne.

 

Henvendelse om skabelonerne til administration og drift kan rettes til Jacob Bjørnsholm Madsen, jbm@bl.dk i KonsulentCenter. Spørgsmål omkring skabelonerne til HR kan rettes til Lars Schmidt, lsc@bl.dk og Kent Kilsgaard Andersen, kka@bl.dk i BL’s arbejdsgiverfunktion.

 

 

 

Med venlig hilsen

Bent Madsen / Jacob Bjørnsholm Madsen

Oprettelse: 29.10.2018 | Sidst opdateret: 25.07.2019

Sideansvarlig: Heidi Andersen


Søger du bolig? - Klik her