0315 - Afskaffelse af G-dage for korttidsansættelse

Medarbejdere, som er medlem af en A-kasse og har arbejdet mindst to uger inden for de sidste fire uger, har hidtil haft krav på G-dage. G-dagene er en arbejdsgivergodtgørelse for medarbejderens 1., 2. og 3. ledighedsdag, efter medarbejderen er fratrådt.

 

I forbindelse med beskæftigelsesreformen er det vedtaget, at G-dage for personer med mindre end 3 måneders ansættelse afskaffes gradvist. Afskaffelsen vil betyde, at der udbetales arbejdsløshedsdagpenge for de dage, hvor der tidligere blev udbetalt G-dage fra en arbejdsgiver.

 

Afskaffelsen af G-dage vil ske gradvist, så den 3. G-dag afskaffes pr. 1. januar 2015, den 2. G-dag afskaffes i 2017, og den sidste G-dag afskaffes i 2018, hvor ordningen vil være fuldt udfaset.

 

Med venlig hilsen 

Bent Madsen / Kent Kilsgaard Andersen

Søger du bolig? - Klik her