2214 - Stillingsannoncer for gartnere

BL indgik en gartneroverenskomst med 3F i 2010. Fra den 1. april 2010 betyder det, at gartnere, som udfører gartnerarbejde, hører ind under gartneroverenskomsten og ikke eksempelvis ejendomsfunktionæroverenskomsten.

 

Det betyder, at den enkelte boligorganisation fra begyndelsen skal gøre sig klart, hvilken type medarbejder man søger. Hvis boligorganisationen søger en gartner til regulært gartnerarbejde, men ansætter vedkommende efter Overenskomst for ejendomsservice under eksempelvis overskriften ”grøn medarbejder”, er det som udgangspunkt en forkert overenskomst vedkommende ansættes på.

 

Der har imidlertid inden for det seneste år været eksempler på boligorganisationer, som søger en ejendomsfunktionærer i titeloverskriften, men når stillingsannoncen bliver læst igennem, kan man komme i tvivl, om det er en ejendomsfunktionær eller en faglært gartner, som søges. Konsekvensen af dette kan være, at man risikerer at indlede en faglig strid om den rigtige overenskomstmæssige placering.

 

Derfor anbefaler BL, at man som arbejdsgiver, inden stillingsannoncen skrives, gør sig helt klart, hvilken type medarbejder man præcist søger, og hermed sørger for, at den nye medarbejder ansættes på den retmæssige overenskomst.

 

Med venlig hilsen

Bent Madsen / Lars Schmidt

Søger du bolig? - Klik her