2407 - Byggeskadefondens Årsberetning

Vedlagt fremsendes Byggeskadefondens Årsberetning 2006, der igen er optimistisk.

Travlheden i byggebranchen er tilsyneladende ikke gået ud over kvaliteten i de nybyggede boliger, som fonden foretog eftersyn af i 2006. Både antallet af væsentlige og mindre væsentlige fejl lå på samme lave niveau de seneste par år. Det er glædeligt i en tid, hvor medierne jævnligt rapporterer om nedslående eksempler på offentlige og private nybyggerier fyldt med fejl.

Der blev i 2006 udbetalt skadedækninger på knap 50 mio. kr., hvilket er det laveste siden 1997. Forklaringen er blandt andet, at skaderne fortsat især drejer sig om materialeskader i byggerier fra før 1995, og at skadeomfanget er mindre end tidligere.

Byggeteknisk erfaringsformidling 2006 i særskilt hæfte
Industrielt fremstillede træelementer anvendes i stigende omfang til boligbyggeri. Denne produktionsform rummer muligheder for både at reducere antallet af fejl og at reducere byggeomkostningerne. I hæftet er der fokus på de forhold, man især skal være opmærksom på, hvis man vil undgå fejl og skader i byggerier af træ.

Hæftet har også fokus på skimmelsvampe, som medfører helbredsgener for mange mennesker. Skimmelsvampe findes overalt både ude i naturen og inde i bygninger, hvor de kan vokse og genere beboerne, hvis fugtindholdet i luften eller i byggematerialerne bliver forhøjet. Det kan undgås med god byggeskik og fornuftig brugeradfærd.


Med venlig hilsen


Gert Nielsen


bl2407-1

 

Søger du bolig? - Klik her