2806 - Screening af virksomheder i henhold til den reviderede arbejdsmiljølov

Som meddelt i BL-informerer nr. 38 2004 vedrørende ændringer i arbejdsmiljøloven er det hensigten, at Arbejdstilsynet fra 2005 og over de næste 7 år skal screene ca. 200.000 danske arbejdspladser, herunder boligorganisationerne. Herefter bliver virksomhederne screenet mindst hvert tredje år.

Et screeningsforsøg er et uanmeldt besøg af Arbejdstilsynet, hvor virksomhedens arbejdsmiljø vurderes. Formålet med screeningen er at rangordne virksomhederne, så tilsynet får overblik over hvilke virksomheder, der skal have særlig opmærksomhed.

I denne forbindelse har Branchearbejdsmiljørådet udgivet vedlagte folder, som boligorganisatio-nerne kan bruge inden, eller når Arbejdstilsynet har været på besøg.

Folderen indeholder bl.a. test, forslag og eksempler på nogle af de overvejelser, man som arbejdsgiver kan spørge sig selv om omkring arbejdsmiljømæssige spørgsmål. Der er ligeledes i folderen henvisninger til relevante hjemmesider på internettet, herunder Branchemiljørådets egen hjemmeside www.bar-service.dk.

Læs mere om arbejdsmiljø

 

Med venlig hilsen

Gert Nielsen / Lars Schmidt

Søger du bolig? - Klik her