3005 - Byggeskadefondens Årsberetning 2004

Vedlagt fremsendes Byggeskadefondens Årsberetning 2004.

Beretningen er ligesom de seneste år optimistisk. Antallet af skadeanmeldelser og fejl ved de byggetekniske eftersyn var også i 2004 markant lavere end tidligere.

Der er færre fejl i alment byggeri end i privat boligbyggeri. Det fremgår af en rapport om fejl i dansk byggeri, som Statens Byggeforskningsinstitut (SBi) har udarbejdet for Erhvervs- og Byggestyrelsen. Sbi's rapport dokumenterer for første gang, at fondens uvildige byggetekniske

eftersyn medfører bedre kvalitet og store besparelser til fejlrettelser i almene boligbyggerier i forhold til andre byggerier. Byggeskadefondens eftersyn har medført, at byggeriets parter er

mere omhyggelige og begår væsentligt færre fejl, når de projekterer og opfører støttede boligbyggerier, end når det er private boligbyggerier.

Fonden stiftede sammen med Dansk Byggeri og Byggeskadefonden vedrørende Bygningsfornyelse undertagsklassifikationsordningen DUKO. Byggematerialeindustrien og SBi deltog i det forberedende arbejde. Baggrunden for etableringen af DUKO er, at det ofte har voldt problemer, når der skulle vælges undertag, der passede til tagbelægningen. Byggebranchen har taget godt imod initiativet, og fonden forventer, at projekterende, håndværkere og almene bygherrer bruger DUKO og vælger bedre og mere holdbare tagløsninger.

Med venlig hilsen

Gert Nielsen

Søger du bolig? - Klik her