Sundholm Syd

Beskrivelse af projektet

Afdelingen er opført efter AlmenBolig+ konceptet og består af seks punkthuse i 3-4 etager med boliger i et, to og tre plan. Afdelingen indeholder 48 familieboliger på mellem 80 og 126 m² og er lokaliseret på Sundholm Syd på Amager. Det grønne havemiljø er det samlende element for området med store træer og de små pixihaver mellem husene, hvor alle boliger har en lille have som kan bruges til ophold eller dyrkning af grøntsager, blomster og buske. Byggeriet er et præfabrikeret boksbyggeri. Facadebeklædningen er ubehandlede metalfacader i Corten-stål Vinduesrammer er i rå aluminium udvendigt og træ indvendigt. Aluminiummen kan omsmeltes og genbruges ved udskiftning. På taget er der placeret solceller, som leverer strøm til boligerne.

Sådan opfylder projektet de generelle kriterier

Hvordan har Projektet eksempelværdi?
Der er i projektet arbejdet med muligheden for at beboerne kan præge boligerne og udearealerne så meget som muligt, ved f.eks. selv at skulle etablere lette skillevægge mv. Dette styrker ejerskabet for boligen og bidrager til et stærkt fællesskab beboerne imellem.

Hvordan bidrager projektet til samfundet?
Ved benyttelse af et præfabrikeret bokselement system i træ, er der sparet en stor del af den CO2 udledning, der ville have været ved traditionelt betonelementbyggeri, da produktionen af betonelementer udleder rigtig meget CO2. Derudover er et bokselement byggeri væsentlig hurtigere i etableringsfasen, og medfører alt andet lige færre fejl, da en meget stor del af produktionen foregår på fabrik.

Hvilken værdi eller resultater har projektet skabt? 
48 nye boliger, med gode udearealer, og et godt fællesskab beboerne imellem. Byggeriet lever op til 2015 energikravet, har solceller og genanvendelige materialer.

Sådan opfylder projektet de fagspecifikke kriterier

Hvordan har projektet styrket samarbejde og inddragelse?
Som en afdeling under Almenbolig+ konceptet har beboerne en meget stor andel i styringen af den daglige drift. Dette giver et stort ejerskab for afdelingens bygninger og udearealer og et godt sammenhold generelt i afdelingen.

Hvordan bidrager projektet til omgivelserne?
Projektet har skabt liv og højnet områdets karakter generelt, da området tidligere var en udefineret bagside for naboejendommen Hørgården 2 der ligger i Urban planen.

Billeder og video fra projektet

FAKTA

Organisation og afdeling:
Boligforeningen 3B, afd. 1030 Sundholm Syd

Kontaktperson:
Jesper Kaasbøl Henriksson

Organisationens officielle mailadresse:
3b@3b.dk

Projektets startdato:
31.12.2010

Projektets slutdato:
01.04.2015

Projektets adresse:

Amagerfælledvej 67 A - 71 F og Brydes Allé 20 A - 24 L, 2300 København S.

Print Tip en ven LinkedIn Facebook Twitter RSS