;
Søger du bolig? - Klik her

9. kreds Weekend 2018

9. kreds Weekend 2018

INVITATION

til weekendkonference i 9. kreds den 9.-10. marts 2018 på Konventum, LO-Skolen

Velkommen til den årlige weekendkonference for medlemmer i BLs 9. kreds, som står i lokal interessevaretagelses og boligpolitikkens navn.

De lokalpolitiske beslutninger er afgørende for de almene boligorganisationers fremtid - og ikke mindst for beboerne. BLs kredse har brugt 2017 på at sætte lokal interessevaretagelse på dagsordenen og har skabt gode indspark til boligpolitikken i kommunerne. Der har været valgkamp, og det er nu, valgløfterne skal indfries.

Er du allerede engageret, eller går du med et lille politisk dyr i maven? Vi har planlagt en weekend, hvor du får mulighed for ny viden, lære metoder og blive opdateret, men også udfordret på din rolle i beboerdemokratiet; Hvad er dit eget mål, fx med at være aktiv beboerdemokrat? Og har du en sag på fællesskabets vegne?

Vi glæder os til at se jer alle til en weekend med faglige diskussioner, workshop og oplæg. Og med tid indlagt til hygge og networking.

Venlige hilsner

Kreds 9 weekendkonference-udvalg

 

PROGRAM

FREDAG

Kl. 15.30

Ankomst & rekrutteringskaffe

Kredsrepræsentanter inviterer til kaffe og dialog om kredsarbejdet som optakt til kredsvalg 2018. Hør om, hvad en kredsrepræsentant og BLs 11 kredse laver. Få svar på tvivl og spørgsmål.

 

Kl. 17.00

Velkommen

Iris Gausbo, formand for 9. kreds

 

Kl. 17.10

Bliv hørt!

Myter og fordomme om de almene boligområder, de almene boliger og om de

almene beboere kender vi. Vi er ikke gode nok til at fortælle om, hvordan vi bidrager med løsninger til den danske velfærdsstat. Både ift. at sikre alle et godt sted at bo, og ift. boligsociale og beboerdemokratiske indsatser. Det skal politikere og embedsfolk vide og ville, og derfor skal vi stå i spidsen for at tale de almene boligers sag. Det er, hvad lokal interessevaretagelse handler om. I BLs 11 kredse arbejder vi for, at beslutningstagere forstår, hvorfor den almene boligsektor er en vigtig del af den danske velfærdsmodel. Det viser vores fakta-pjecer, og det er overbevisende bidrag, vi leverer hver dag.

Lars L. Nielsen har igennem flere år rådgivet BL i vores arbejde med at fremme de almene boligers vilkår. Han kender os. Han kender vores udfordringer, og i sit oplæg foreslår han konkret, hvordan vi fortsætter det igangsatte arbejde med lokal interessevaretagelse.

Oplægget veksler imellem oplæg, spørgsmål og erfaringer fra salen.

 

Kl. 18.30

Opsamling inden middag

Kl. 19.30

Middag

Kl. 21.30

Dans & hygge

 

LØRDAG

Kl. 9.00

 

 

Kl. 9.10

Præsentation af www.demokratinet.dk

v/Katja Adelhøj Lindblad

 

Kl. 9.20

På vej til workshops

Kl. 9.35

Workshop inkl. pause

1. Lokal boligpolitik (FORTRINSVIS FOR ORGANISATIONSBESTYRELSER)

For dig, der vil videre med din interesse for at fremme de almene boligers vilkår. Oplæg, metode, gruppearbejde, sparring på tværs af kommunerne.

Workshop med kredskonsulent Christina Krog og kredsens interessevaretagere

Fællesskab og samfundsansvar

Det ligger i BLs DNA at løfte et samfundsansvar. Fællesskabet i afdelingen, imellem boligorganisationerne og ikke mindst beboerne imellem er et vigtigt udgangspunkt for indstillingen til og tilgangen til opgaven.

Workshop med Jesper Oehlenschläger, der med afsæt i egen deltagelse i fællesskaber tager os med igennem refleksioner om, hvad fællesskaber er, trives med og udvikler sig fra. Oplæg, metode, gruppearbejde, sparring på tværs af afdelinger/organisationer.

 

Kl. 11.45

Det aktuelle boligpolitiske landskab

BLs direktør Bent Madsen præsenterer betydningsfulde landspolitiske boligtemaer, og viser vej til, hvordan vi arbejder med dem i kredsen og i kommuner.

 

Kl. 12.45

Kredsvalg 2018 og afslutning

Vi samles i plenum om Kredsvalg 2018.

Kl. 13.00

Frokost

 

Praktisk info

Forplejning

Kaffe, små sandwich & småkager ved ankomst

Treretters aftensmenu inkl. halv flaske vin pr. deltager

Morgenmad

Formiddagsforplejning

Frokost

Øvrigt forbrug foregår for egen regning og ved kontant afregning ved købet.

Kursus nr:
2018-0009
Dato:
fr. 9. mar 2018
lø. 10. mar 2018
Starttidspunkt:
15:30
Sluttidspunkt:
13:00
Sted:
Konventum LO-skolens konferenc
Sidste tilmeldingsfrist:
fr. 23. feb 2018
Maks. antal deltagere:
240
Ledige pladser:
43

Pris 3.200 kr.


Yderligere info
Pia Boeskov
Telefon: 3376 2032
E-mail: pb@bl.dk

Print Tip en ven LinkedIn Facebook Twitter RSS