Søger du bolig? - Klik her

Almene boliger i Europa

BL er medlem af CECODHAS Housing Europe, som er en uafhængig interesseorganisation for social housing i Europa.

CECODHAS samler medlemmer fra 18 europæiske lande. Der er i alt 42 medlemsorganisationer med 4.500 offentlige, frivillige og private boligudbydere, som forvalter en boligmasse på hele 27 millioner boliger i Europa.

I samspil med CECODHAS arbejder BL på europæisk plan for bedre vilkår for de almene boliger i Danmark og i Europa. Der afholdes flere gange årligt møder og arbejdsgrupper om f.eks. bredbåndsløsninger, arbejdsgrupper om energieffektiviet, sociale problemstillinger og finansering i CECODHAS, som har sit hovedkontor i Bruxelles, Belgien.

Cecodhas _logo

Der udveksles løbende erfaringer mellem repræsentanterne. BL søger at danne alliancer med andre lande, der har samme særinteresser som Danmark. CECODHAS arbejder med medlemslandene om at fremme en fælles-dagsorden for social housing.

Fakta om BL og CECODHAS:

  • CECODHAS Housing Europe  — the European Federation of Public, Cooperative and Social Housing - er en non-profit organisation og har eksisteret i 25 år.
  • I dag er der 42 medlemsorganisationer i 18 europæiske lande med 4.500 offentlige, frivillige boligforeninger og 28.000 kooperativer for boliger, der forvalter ialt omkring 27 mio boliger.
  • CECODHAS tager imod inputs fra bl.a. BL, så det kan positionere sig op mod Europa-Parlamentet.
  • CECODHAS har en lang række arbejdsgrupper indenfor energi, klima, sociale løsninger, tilgængelighed, finansiering, indre marked. 
  • Læs om visioner, initiativer og aktuelle møder på housingeurope.eu/

Evt. spørgsmål til BL’s arbejde med CECODHAS kan rettes til EU-konsulent Natalia Rogaczewska, nro@bl.dk

Oprettet: 19. nov. 2013, Senest opdateret: 09. jan. 2017
Print Tip en ven LinkedIn Facebook Twitter RSS