Det er en stadig større udfordring at arbejde med moderne ledelse af virksomheder. Det kræver langt større dynamik end tidligere at løse opgaverne – i såvel den private som i den offentlige sektor. Ledelsesopgaven kompliceres bl.a. af, at mange aktører ofte har modsatrettede interesser. Samtidig undergår samfundet så hastige forandringer, at planlagte mål og strategier ofte næsten er forældede, inden blækket er tørt. Det stiller krav til alle involverede – men ikke mindst til ledelsen af den enkelte virksomhed.
Et lejemål må ikke udlejes eller bebos af flere end 2 personer pr. rum, men må en 1 værelses udlejes og bebos af 2 personer – er der evt. en m² grænse?
Er lidt i tvivl om du virkelig mener reglerne om beboermaksimum? Det er nogle specielle regler der gælder, hvor kommunalbestyrelsen i en kommune har vedtaget at disse regler skal gælde. Er disse regler vedtaget (efter boligreguleringsloven), så skal udlejer afslå udlejning, hvis boligen bliver beboet af mere end 2 personer pr. beboelsesrum.
Det er ikke det samme som reglerne om, at boligorganisationen kan afslå udlejning, hvis boligen vil blive beboet af mere end 2 personer pr. beboelsesrum i henhold til udlejningsreglerne.
At der bor 2 personer i en etværelses, ses ikke at være i modstrid med nogen af reglerne.
Hvis udlejer og lejer ønsker at udveksle elektroniske dokumenter, skal lejer have givet skriftligt samtykke hertil. Har I en standart skrivelse/skabelon til noget sådant?
Nej det har vi desværre ikke.
Vi udfærdiger gerne en skabelon til jer, men der vil i givet fald, være tale om en betalingsopgave. Du er velkommen til at kontakte undertegnede såfremt det ønskes.
Jeg ville gerne hører om et Administrationsselskab må beslutte at en afd. ikke kan få dele i dispositionsfondens midler til en energi renovering, hvis man ikke siger ja til en sammenlægning med en anden afd.? Jeg er af den forståelse, at den fond er for alle og at administrationsselskabet skal til en hver tid sørge for en afd. som skal have renoveret ejendommen, da vi som beboer indbetaler til denne fond hver måned.
Det er boligorganisationens bestyrelse, der træffer beslutninger om anvendelse af midler fra dispositionsfonden. Bestyrelsen kan også stille betingelser for et lån eller tilskud – og det kan være en rigtig god idé at stille et krav som det omtalte. Det hænger sammen med at administration af en boligafdeling er meget kostbar (alene udgifter til udarbejdelse af et budget, et regnskab, deltagelse i afdelingsmøder samt udarbejdelse af revisionsprotokol mm. koster skønsmæssigt mindst 30.000 kr.). Der er god grund til at overveje, om nogle af de penge til administration kan spares, så beboerne kan slippe lidt billigere.
I sager hvor Landsbyggefonden er med til at finansiere en renovering efter en helhedsplan kan det også forekomme, at Landsbyggefonden stiller som et vilkår, at afdelinger som ligner hinanden og ligger i direkte forlængelse af hinanden, sammenlægges.
Hvor i loven står der noget om at kommunen hæfter for istandsættelsesomkostninger i boliger, hvor kommunen har anvist en lejer?
Almenboligloven indeholder i § 54 og 59 bestemmelser om kommunens garantiforpligtelser.
En beboer har en 3-rums bolig på 78 m2, og søger en 3-rums bolig på 85 m2 i en anden afdeling. Lejeren vil således gå op i antal m2, men ikke i antal rum.
Vil boligen på 85 m2 alligevel kunne tildeles beboeren, da den 3-rums bolig som lejeren afgiver ikke er en ”lille” bolig (under 70 m2)?
Af udlejningsbekendtgørelsen § 7 fremgår, at såfremt den ønskede bolig er større i bruttoetageareal end lejerens nuværende bolig, sker overtagelsen efter reglerne i §§ 4 og 5.
I den nævnte situation indebærer dette, at en husstand med børn vil have fortrinsret til lejligheden på 85 m2 forud for den lejer, der afgiver sin lejlighed på 78 m2, også selvom dette ikke er en ”lille” bolig.