Søger du bolig? - Klik her

Byggeven

Som beboerrepræsentant i en byggesag deltager du i en spændende og vigtig opgave. Meget vil sikkert være nyt. Byggeven er et praktisk redskab, der giver dig overblik og støtte undervejs.

Nybyggeri og renovering God arkitektur Analyse om den almene sektors bidrag til klimamål og tilgængelighed Nye initiativer og bestemmelser Udbud Arbejdsklausuler Sort arbejde i byggeriet Fremtidens almene boliger Byggeven Webfilm

Renovering af almene boligafdelinger involverer mange parter. I kraft af beboerdemokratiet har beboerne altid en vigtig rolle. På afdelingsmødet beslutter beboerne, hvilke arbejder og aktiviteter der skal sættes i værk.

Nu kan du få hjælp hos Byggeven.org, som er et nyt website, hvor du kan få hjælp til bedre processer og samarbejde i opgaven om at sikre gode almene boliger. Sitet er skabt af Nueva og Lejerbo.

Afdelingsbestyrelsen kan samtidig vælge, hvor meget den vil deltage i det konkrete arbejde. Medlemmer kan fx sidde med i et byggeudvalg. De skal som beboernes repræsentanter varetage de fælles interesser.

Boligorganisationen er dog altid bygherre og dermed juridisk og økonomisk ansvarlig. Organisationen skal derfor godkende projektet. Administrationen sætter en projektleder på sagen, og undervejs tilknyttes også rådgivere på bl.a. de tekniske og fysiske opgaver.

I større sager skal beboervalgte lægfolk og professionelle fagfolk således ofte samarbejde gennem en længere proces. Der skal vælges langtidsholdbare løsninger, der lever op til myndighedskrav, og som sikrer gode boliger og en økonomi, der hænger sammen også i fremtiden.

En afdelingsbestyrelse står typisk i den situation, at det er første gang, de skal deltage i en renovering. Der er derfor mange forhold og udtryk, som naturligt er nye, og som slet ikke er en selvfølge at kende til. Det kræver mod til at stille spørgsmål til de professionelle parter og samtidig en lydhør indstilling, der giver plads til den faglige rådgivning.

Det er kan godt give udfordringer at komme i mål, og det er ikke ualmindeligt, at der opstår uenigheder undervejs.

Læs mere på: www.byggeven.org

Oprettet: 01. aug. 2014, Senest opdateret: 19. jun. 2018
Print Tip en ven LinkedIn Facebook Twitter RSS