;
Søger du bolig? - Klik her

Boligsocial indsats

Boligsocial indsats Brandkadetter Sociale viceværter

Boligsocial indsats

Den almene sektor gør meget mere end at bygge, vedligeholde og udleje gode og billige boliger for alle. I ca. 30 år har boligorganisationerne udført lokalsamfundsarbejde i boligområder landet over. Det der i fagsprog kaldes boligsocialt arbejde. Som navnet antyder handler det om at håndtere sociale problemstillinger, der knytter an til det at bo i et bestemt område. 

I mange år kørte den boligsociale indsats i det små i en boligafdeling her og der, men siden 2010 har der pågået en national indsats med ca. 450 boligsociale medarbejdere ansat i boligorganisationer og kommuner. Langt størstedelen er ansat i de almene boligorganisationer. BL og KL står for den faglige udvikling af disse medarbejdere i et tværfagligt netværk ved navn Boligsocialnet

Som almene boligorganisationer er det vigtigt for os, at tage bedst muligt hånd om vore beboere. Vi tror på fællesskabet og går langt for at skabe tryghed, trivsel og godt naboskab. Vi samarbejder derfor med folkeskoler, gymnasier, kommunale institutioner, forvaltninger, politi, erhvervsliv og civilsamfund for at løfte de udsatte boligområder, og skabe bedre livsvilkår for vore beboere. Det er i fællesskabet løsningerne findes. 

Vi etablerer sammen lektiecafeer, sundhedscafeer, fritidsjobindsatser, økonomisk rådgivning, mentorindsatser, rapskoler, sociale viceværtsordninger. Vi uddanner Bydelsmødre, sundheds- og miljøambassadører og tilbyder hjælp til fritids- og foreningsliv, rygestop, beskæftigelse mm. Vi er på den måde med til at bryde den sociale arv og skabe social mobilitet i det danske samfund.

Det er vores bidrag til velfærdssamfundet. Vi er en del af løsningen!   

Oprettet: 20. nov. 2013, Senest opdateret: 09. jan. 2017
Print Tip en ven LinkedIn Facebook Twitter RSS