;
Søger du bolig? - Klik her

En oplyst begyndelse

BL holdt introduktionsdage for nyvalgte kredsrepræsentanter. Dagene klædte repræsentanterne på til deres nye rolle.

En oplyst begyndelse Video: Fælles om at være forskellige Billeder

En oplyst begyndelse

Af Martin Krabbe

Hvad vil det egentlig sige at være kredsrepræsentant i BL – Danmarks Almene Boliger? Hvordan er BL opbygget, og hvilken type interesseorganisation vil BL gerne være? Hvad er styringsdialog,  og hvilke lokale aktiviteter er der i kredsene?

Disse og en del flere spørgsmål var på dagsordenen, da 16 nyvalgte kredsrepræsentanter lørdag d. 24. maj troppede op på Hotel Scandic i Ringsted. Målet med dagen er ifølge kredskonsulent Jens B. Hansen at give repræsentanterne den bedst mulige begyndelse på deres nye rolle:

”Introduktionsdagen har til formål at give kredsrepræsentanterne en ide om, hvad det er for en kasket, de er blevet udstyret med. Mange af deltagerne har typisk allerede kendskab til det beboerdemokratiske arbejde, men på kredsniveauet er man ude over sin egen afdeling og ude over sin egen organisation, så der skal en anden viden til.”

Kredsrepræsentanten som ambassadør
Blandt dagens oplægsholdere var BL’s formand Palle Adamsen, som også er direktør i Lejerbo. For ham skal den ideelle kredsrepræsentant ikke alene være dygtig på de interne linjer.

 ”Den ideelle kredsrepræsentant sætter sig ind i sagerne, er videbegærlig og flittig bruger af sit netværk. Jeg kunne godt tænke mig, at kredsrepræsentanten også tænker på sig selv som en ambassadør for BL og de ideer, som BL forsøger at sende ud i systemet.”

Blandt disse ideer er ideen om såkaldt ”event-baseret kommunikation”. BL arbejder på at komme væk fra den traditionelle måde at kommunikere på; envejskommunikation med pressemeddelelser o.l. I stedet deltager BL ved folkelige begivenheder såsom folkemødet på Bornholm og Hjallerup Marked, og sætter her fokus på samfundets problemer og mulig løsninger.

”Vi vil ikke bare være nogen, der bare brokker sig, vi vil være en del af løsningen af de problemer, som Danmark står overfor – og det er blandt andet det budskab, som kredsrepræsentanterne skal være med til at formidle.”

  

Oprettet: 26. maj. 2014, Senest opdateret: 09. jan. 2017
Print Tip en ven LinkedIn Facebook Twitter RSS